444 34 93
Lütfen bir dil seçiniz.
Geri Dön

ENDÜSTRİDEN DOĞAYA KAÇIS: AVRUPA AĞAÇLARI

Her kıtada ağacın izinde özel blog içeriklerimizde bu ay: Pirene Meşesi, Kurtbağrı, Tüylü Kartopu ve Ak Gürgen ağaçları yer alıyor.

endüstriden doğaya kaçıs: avrupa ağaçları
Kategori
İlham Veren Fikirler

Her kıtada ağacın izinde özel blog içeriklerimizde bu ay: Pirene Meşesi, Kurtbağrı, Tüylü Kartopu ve Ak Gürgen ağaçları yer alıyor. Her kıtada ağacın izinde yolculuğumuz mayıs ayında Avrupa kıtasında devam ediyor.

Yaprak Dökmeyen Pirene Meşesi

Sosyal medya hesaplarımızda bu ay konuk ettiğimiz Pirene Meşesi, Latince’de Quercus Pyrenaica adıyla biliniyor. Güneybatı Avrupa bölgesine ait özel bir tür olan bu ağaç, yaygın olarak kullanılan adının aksine Fransa ve İspanya sınırını oluşturan Pirene Dağları’nda nadiren görülür. Yavaş büyüyen bir yapıya sahip olan Pirene Meşesi, genellikle 20 metre uzunluğa ulaşabilir. Ağacın yaprakları kış aylarında kahverengiye döner ve bahar aylarına kadar dalların üzerinde kalmaya devam eder. Süs ağacı olarak da yetiştirilen Pirene Meşesi, park ve bahçelerde peyzaj amaçlı olarak kullanılır.

Güçlü ve Keskin Kokulu Kurtbağrı

Latince ismi Ligustrum Vulgare olan ve Güney Avrupa bölgesinde görülen Kurtbağrı, 3 metreye kadar uzayabilen çalı formlu, odunsu bir ağaç türü olup pürüzsüz ve narin dallara sahiptir. Yıl boyunca yeşil kalabilen Kurtbağrı ağacı çiçeklerinden birçok insanın hoş bulmayacağı kadar güçlü ve keskin bir koku yayar. Üzüme benzeyen bir meyveye sahip olan ağacın meyveleri zehirli olduğu için insanlar için tehlikelidir.

Yükseklerin Beyaz Tomurcuğu Tüylü Kartopu

Viburnum Lantana ya da bilinen adıyla Tüylü Kartopu, Akdeniz bölgesindeki Avrupa ülkelerine ait bir ağaç türüdür. 2-7 metre arasında bir yüksekliğe ulaşabilen Tüylü Kartopu, kışın yapraklarını döken çalı formunda odunsu bir türdür. Eliptik koyu yeşil yaprakları ve beyaz tomurcukları olan Tüylü Kartopu; kalkerli topraklarda, kayalık, taşlı, çakıllı, kurak yamaçlarda ve 1000-2000 metre yükseklikte yetişir.

Bir Gölge Ağacı Ak Gürgen

Avrupa kıtasına özgü son ağacımız Latince’de Carpinus Betulus adıyla da bilinen Ak Gürgen. 15-20 metre yüksekliğe kadar ulaşabilen ağaç, ılıman iklimlerde hızla büyür ve genellikle 600 metre yükseklikte yetişir. Bir gölge ağacı olan Ak Gürgen yumuşak yapılı verimli ve nemli toprakları tercih eder. Yana doğru genişleyen sığ bir kök sistemine sahip olan Ak Gürgen, peyzaj çalışmaları için de tercih edilir.

Avrupa kıtasının ağaçlarını daha yakından tanımak için mayıs ayı boyunca Yıldız Entegre sosyal medya hesaplarını yakından takip etmeyi unutmayın.

GÖZ ALICI VE GÖSTERİŞLİ: BAROK DEKORASYON STİLİ önceki
Bauhaus School and Today's Understanding of Design sonraki