444 34 93 İletişim Formu
Lütfen bir dil seçiniz.
Geri Dön

Loft Dekorasyon Stili Sınırsız ve Ferah

Loft dekorasyon stili, 1960'lı yıllarda Amerika Birleşik Devletleri'nde ortaya çıkan bir stildir. Eski fabrika, depo ve endüstriyel alanların yaşam alanına dönüştürülmesiyle başlayan bu stil, günümüzde sıradan dairelerde de sıkça kullanılır.

loft dekorasyon stili sınırsız ve ferah
Kategori
İlham Veren Fikirler

Loft dekorasyon stili, 1960'lı yıllarda Amerika Birleşik Devletleri'nde ortaya çıkan bir stildir. Eski fabrika, depo ve endüstriyel alanların yaşam alanına dönüştürülmesiyle başlayan bu stil, günümüzde sıradan dairelerde de sıkça kullanılır.

Yüksek tavanlı mekanlar, büyük ve bölünmemiş zeminlerde başlayan bu stili günümüz dairelerine uygularken duvarların kaldırılması tercih edilir. Geniş, ferah alanlar elde etmek için, mekanlar birbirinden duvar yerine halılar, aydınlatma teknikleri, ev bitkileri ve mobilyalar kullanılarak ayrılır. Bu stilde genelde banyo dışındaki alanlar duvar ile ayrılmayarak havadar kılınıp, eski sınırlar ortadan kaldırılır.

Loft dekorasyon stiline sahip evlerde ahşap ve metal kirişler, açıkta bırakılan borular ön plandadır. Mutfaklarda genellikle ahşap görünümlü dolaplarla metal unsurlar bir arada kullanılır. Diğer iç mekanlarda da yine metal ve ahşap, geometrik mobilya ve malzemeler bu dekorasyonun gözdesidir. Gömme dolaplarla açık rafların da kullanıldığı bu stilde, düz ve basit mobilyalara ağırlık verilir. Mekanlarda aydınlatma da çok önemlidir, bu sebeple büyük pencereler perdesiz bir şekilde kullanılır. Dikkat çekici, şık aydınlatma araçları kullanılır ve bu araçlarla yaşam alanları arasındaki sınırlar belirtilir. Genellikle nötr renklerin tercih edildiği bu stilde, duvarlarda beton, ham sıva ve tuğla tercih edilir. Zeminde de yine beton, ya da ahşap görünümlü malzemeler tercih edilir.   

Loft Dekorasyon Stili Nasıl Uygulanır?

* Ahşap görünümlü sehpa ve masalar ile endüstriyel mobilyaları birlikte kullanabilirsiniz.

*Taş heykeller ve ev bitkileri kullanarak yaşam alanlarınız arasındaki sınırları istediğiniz gibi belirleyebilirsiniz.

*Gerekli olmayan duvarları ortadan kaldırarak daha ferah yaşam alanları elde edebilirsiniz.

* Mutfak ile salonu yüksek, ahşap bir ada tezgah ve tabureler kullanarak ayırabilirsiniz.

* Duvarlarda tuğla, ahşap ya da ham sıva tercih edebilirsiniz.

* Farklı halı ve zemin kaplamalarıyla yaşam alanlarınızın arasındaki sınırları vurgulayabilirsiniz.

* Gri ve kahverengi gibi nötr renklerde ve fonksiyonelliğin ön planda olduğu, sade mobilyalar kullanmayı seçebilirsiniz.

* Dikkat çekici, özgün aydınlatma araçları kullanabilirsiniz.

AĞACIN İZİNDE MİMAR: YVONNE FARRELL ve SHELLEY MCNAMARA önceki
Bauhaus Ekolü Ve Günümüzde Tasarım Anlayışı sonraki