444 34 93
Lütfen bir dil seçiniz.
Geri Dön

Mimar Ve Tasarımcılardan I Saloni Milano Mobilya Fuarı'na Dair

Yıldız Entegre, 17-21 Nisan tarihleri arasında İtalya’da düzenlenen ve dekorasyonla ilgilenen herkesi büyüleyen İ Saloni Milano Mobilya Fuarı’nı alanında başarılı mimar ve tasarımcıların yer aldığı 55 kişilik bir ekiple gezdi.

mimar ve tasarımcılardan ı saloni milano mobilya fuarı'na dair
Kategori
İlham Veren Fikirler

Yıldız Entegre, 17-21 Nisan tarihleri arasında İtalya’da düzenlenen ve dekorasyonla ilgilenen herkesi büyüleyen İ Saloni Milano Mobilya Fuarı’nı alanında başarılı mimar ve tasarımcıların yer aldığı 55 kişilik bir ekiple gezdi. Yıldız Entegre’nin düzenlediği organizasyona katılan mimar ve tasarımcılar, izlenimlerini ve dikkat çeken detayları Yıldız’da Yaşam’a anlattılar.

Cenkay Çakır

(Cenkay Çakır Tasarım Ofisi)

Kaliteli ve teknolojik ürünleri basit ve minimal detaylarla buluşturan İ Saloni Milano Mobilya Fuarı, yenilikçi ürünler sergiliyor; biz tasarımcı ve mimarlara ışık tutmaya devam ediyor. Farklı materyallerle yapılan mobilya fuarı kombinasyonlarında, metal ile mermerin, siyah ile altın renginin uyumu ve şıklığı fuarda göze çarpanlardı. Mobilyalardaki renk çeşitliliğinin yanı sıra, geçen yılki soft ve gri renklerin yerini koyu renklere; altın, nikel ve bronzlara bıraktığını görebiliriz. Kadife sıcak kumaşlar, ince metal ayak ve kolçaklar, farklı malzemelerle dekore edilen oturma grupları 2018’in öne çıkan detaylarıydı.

Esra Erkutun

(Monest Mimarlık)

Son iki yıldır olduğu gibi İ Saloni Milano Mobilya Fuarı’nın başrol oyuncusu yine mermerdi ve tablo etkisi yaratan bu güçlü malzeme hepimizi oldukça etkiledi. Sanırım mermer yüzeyli çalışmalar bu yıl ülkemizde de çok fazla kullanılacak. Doğal taş kullanma zorluklarını göz önüne aldığımızda Yıldız Entegre’nin doğala yakın olarak adlandırdığımız register emboss yüzeyleri çok fazla talep görecektir. Ana renk olarak gördüğümüz ise ağırlıklı olarak ayva yanığı dediğimiz turuncu ve tonları. Bu renk, ısıtıcı özelliği sayesinde hepimizi kendisine çekti. Koltuk guruplarında sadeliğe, formlarda fonksiyonelliğe odaklanan tasarımlar ağırlıklı olarak keten kumaşlarla sergilenmişti. Cam ve ayna ışıltısı, tasarım gücü nedeniyle yine bolca kullanılmıştı. Camı metal ve ahşapla birleştirme yetenekleri olağanüstüydü. Özetle bu seneki mobilya fuarında gerçekten başarılı sunumların yapıldığını söyleyebiliriz.

“Yıldız Entegre’nin düzenlediği organizasyon kapsamında İ Saloni Milano Mobilya Fuarı’nı gezen ekip, tasarım ruhunun Milano’nun tamamında hissedildiğini söyledi.”

Fatih Bayramlar

(Batu Design)

Trendler, renkler, yüzey dokuları ve her türlü teknolojik yenilik evlerimize mutfaklarımızdan giriyor. Bu sebeple yenilikleri ilk olarak mutfaklarımızda görüyoruz. İki sene önce kullanılmaya başlanan mermer desen ve yüzeyler bu sene iyice yaygınlaşmış durumda ve ev konseptine çok yoğun bir şekilde girmiş. Bu sene farklı olarak büyük ebatlarda masa tablası ve konsol üstü seramik çözümler de dikkat çekti. Mutfakta kullanımı yaygınlaşmaya başlayan ve en geç önümüzdeki yıl ev konseptlerine de gireceğini tahmin ettiğimiz beton desen ve yüzeyler de ön plandaydı. İskandinav etkisinin neredeyse yok denecek kadar az olduğunu ve meşenin de çok az kullanıldığını gözlemledik. Bu durum ister istemez aksesuarlara da yansımıştı. Ceviz ve tonları, aksesuarlardaki doğal ahşaplarla oldukça yoğun ve güzel bir şekilde kullanılmıştı.

Heves Beşeli

(Motto Mimarlık)

Milano’daki Tasarım Haftası yalnızca mobilya fuarı alanında değil, şehrin her noktasında hissediliyordu. Massimiliano Fuksas tarafından tasarlanan İ Saloni Milano Mobilya Fuarı’nın yapısını ve devasa cam çatı örtüsünü tecrübe etmek de oldukça heyecan vericiydi. Tarihi dokunun içinde her bir avluda ziyaretçileri farklı bir sürpriz karşıladı. Özellikle İtalyan markalarından bazıları kendi ülkelerine özgü mermer ve deri kullanımının hakkını vermişti. Milano’ya gitmişken şehrin güncel tarzda mimari yapılarını barındıran Porta Nuova bölgesini görmemek olmazdı. Buradaki en etkileyici yapı, düşey orman konseptiyle Bosco Verticale kuleleriydi. Milano’nun güneyindeki eski endüstri bölgesinde yer alan ve dünyaca ünlü Office for Metropolitan Architecture tarafından yapılan Fondazione Prada yerleşkesi ise güncel İtalyan sanatını siyasi bağlamıyla beraber ele alan bir kalıcı sergiye ve birçok geçici sergiye ev sahipliği yapıyordu. Yerleşkedeki yapıların mimari dili, malzeme seçimleri ve detaylarının sergilerden daha fazla dikkat çektiğini düşünüyorum.

Mimar Ve Tasarımcılardan I Saloni Milano Mobilya Fuarı'na Dair


 

Trendlerin Dışına Çıkabilecek Projelerle Kalıcı Olabiliyorsunuz önceki
Bauhaus School and Today's Understanding of Design sonraki