444 34 93 İletişim Formu
Lütfen bir dil seçiniz.
Geri Dön

Mimari Ve Doğa Uyumu

Dinamik hayat ritmine sahip olan Berlin, yüksek temposu içinde yaşayan sakinlerine dingin alanlar içinde saklı mimari yapılar da sunuyor.

mimari ve doğa uyumu
Kategori
İlham Veren Fikirler

Dinamik hayat ritmine sahip olan Berlin, yüksek temposu içinde yaşayan sakinlerine dingin alanlar içinde saklı mimari yapılar da sunuyor. İnsanların doğaya karşı duyduğu özlem şehir geneline yayılmış olan park ve ormanlarla gideriliyor.

Şehrin doğayla olan tutkulu ilişkisi kentin yapısal anlayışına da hayat veriyor. Doğa ile entegre yapılar Berlin’in dört bir yanını sarıyor. İnsanların gelecek adına umutlarını yeşil tutmasının önünü de açıyor.

Amerikan halkı ile Alman halkı arasında daha iyi bir diyalog kurulması için köprü görevi gören Amerikan Akademisi’nin Fellows Pavilion isimli binası doğaile yapısal tasarımı bir arada tutan önemli örnekler arasında yer alıyor.

Barkow Leibinger mimarlık ofisinin üstlendiği proje; Alman mimar Tobias Wenz önderliğinde 2015 yılında tamamlanmıştır. Wannsee bölgesinde, oldukça büyük bir yeşil alan üzerine 19. yüzyıldan kalma bir villa anlayışıyla inşa edilen bina, sade tasarımına rağmen görenler üzerinde çarpıcı bir etki bırakmaktadır. Yapı, üzerine inşa edildiği arazinin bitki örtüsüyle mükemmele yakın bir uyum sağlamaktadır.

Berlin doğaya uyum sağlayan, onların yapısını bozmayan mimari projelerinyanı sıra; doğanın başrolü oynadığı projelere de ev sahipliği yapan bir şehir olarak doğaseverlerin ve çevrecilerin takdirlerini kazanmıştır.

Gallery of Scenic Garden bu özel projelerin başrollerinden biri. Hanazaki Paisagismo mimarlık ofisi tarafından 2017 yılında Alex Hanazaki liderliğinde tamamlanan proje; görenleri kendine hayran bırakıyor. Yaklaşık olarak 400 metrekarelik bir alana yayılmış bu alan yeşilin en güzel tonlarını barındırıyor.

Berlin’de düzenlenen Uluslararası Bahçe Fuarı için tasarlanan proje doğa ilemimari anlayışın ne derece uyum sağlayabileceğinin özgün bir kanıtı olarak şehrin bir parçası halini almış durumda. Kentin kozmopolit yaşam tarzı ile doğanın derin ruhunu büyük bir uyum içinde birbirine bağlayan proje tüm dünyada örnek olarak gösteriliyor.

Şehir yaşamının nimetlerinden vazgeçmeden, doğayla uyum içinde yaşamayı başarabilen Berlin dünya çapında birçok kentin yönetimleri tarafından yakından incelenen bir örnek konumunda. Küresel ısınmanın getirdiği olumsuzlukların giderek arttığı bir dünyada, Berlin gibi şehirlerin varlığı gelecek nesiller için umut olmaya ve geçmişin izlerini silmeye devam ediyor.

Nitelikli Mimarlık İçin “Ağacın İzinde”: Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık önceki
Bauhaus Ekolü Ve Günümüzde Tasarım Anlayışı sonraki